Σελίδες

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Houston, we have a problem!






 Αν με ρωτούσες μέχρι εχθές ποιος είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος για τούτο εδώ το πλανήτη θα σου έλεγα ότι λιώνουν οι πάγοι. Όλα αυτά μέχρι εχθές όμως. Ας το πιάσω από την αρχή λοιπόν,πριν περίπου 5 χρόνια είχα ακούσει έναν κυριούλη που δήλωνε climate specialist σε ένα περιβαλλοντικό συνέδριο να λέει ότι με τον τρόπο που φερόμαστε  στη γη αλλά και με τους ρυθμούς που το  κάνουμε σε 30 χρόνια το πολύ οι πάγοι στους πόλους θα λιώσουν. Σοκ. Οι βασικοί μου προβληματισμοί δυο.
 Πρώτον, ότι τα παιδιά μου δε θα ξέρουν και δε θα δουν ποτέ τους παγόβουνο. Κάπου εδώ θέλω να δηλώσω ότι δε δέχομαι το επιχείρημα: Γιατί μωρή κάργια εσύ ανοίγεις το παράθυρο και τα βλέπεις κάθε μέρα? Φίλε/η που το σκέφτηκες έχω να σου απαντήσω όχι,δε τα βλέπω κάθε μέρα αλλά ξέρω ότι είναι εκεί, από τη μία άμα θελήσω να πάω να τα δω θα τα βρω εκεί και από την άλλη μου παρέχουν μια σταθερά βρε αδερφέ! Είμαι ήσυχη!
 Δεύτερον, προβληματίζομαι για τους πιγκουίνους.Που θα πάνε όλοι αυτοί οι δύσμοιροι? Λίγα τραβάν ήδη για να τους βρει και αυτό???? Κατατρεγμένα ζωάκια
 Αλλά όλα αυτά μέχρι εχθές όπως προείπα. Τώρα, εικοσιπέντε χρόνια πριν το λιώσιμο των πάγων μου έμελλε να μάθω ότι τελειώνει και η σοκολάτα  σε αυτό τον πλανήτη και όχι σε 25 χρόνια αλλά μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε! Τις πρώτες προβλέψεις για πιθανή έλλειψη πρώτων υλών δηλαδή κακάο,τις έκαναν τα στελέχη της Mars πριν δύο χρόνια και φέτος ήρθε μια ελβετική εταιρεία σοκολάτας να επιβεβαιώσει το κακό μετά από έλεγχο των οικονομικών τις στοιχείων. Λένε λοιπόν λίγο ο έμπολα (οι μεγαλύτερες φυτείες κακάο βρίσκονται στη Δ. Αφρική), λίγο οι κλιματικές αλλαγές και λίγο που καταναλώνουμε πολύ σοκολάτα έχουν κάνει τις σοδειές ανεπαρκείς και το κακάο περιβόητο. Βγήκε και το  World Cocoa Foundation (ναι υπάρχουν σοκολατοκράτορες) και τα επιβεβαίωσε και αυτό λέγοντας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις! Κοινώς ήρθε το τέλος!
 Για αυτό λοιπόν αδέρφια μου αλήτες, πουλιά περιορίστε την άσκοπη κατανάλωση σοκολάτας γιατί αύριο, μεθαύριο θα την ψάχνουμε και δε θα τη βρίσκουμε!

Υ Γ πρέπει να μαζευτούν και υπογραφές να επιστρέψει η ΙΟΝ γάλακτος στη κλασσική συσκευασία με το αλουμινόχαρτο!ε μα πια, τα έχουμε καταστρέψει όλα... πως να μην λιώνουν οι πάγοι μετά?

1 σχόλιο: